Plastic vloerkleed Nordic Nest sfeerbeeld bankje

Foto: Nordic Nest (klik op de foto om naar het kleed te gaan)

In het interieur moet je soms afwegingen maken tussen wat praktisch is en wat mooi is. Met een plastic vloerkleed is dat gelukkig één keuze minder: het materiaal maakt ze praktisch en de uitvoering mooi! Optimaal voor ruimtes waar het kleed snel vies kan worden, zoals in de keuken, hal en kinderkamer.

Plastic vloerkleed Gittan Brita Sweden sfeerbeeld

Foto: Brita Sweden (klik op de foto om naar het kleed te gaan)

Plastic vloerkleed in Scandinavisch design

Veel plastic vloerkleden zijn in een Scandinavische uitvoering – helemaal passend bij de populaire Scandinavische woonstijl. Je ziet ze veelal met een geometrische opdruk, maar ook effen uitvoeringen zijn volop aanwezig. Houd je je interieur het liefst zo rustig mogelijk, dan is dat laatste wel zo fijn.

Plastic vloerkleed: het praktische gedeelte

Het praktische gedeelte van een plastic vloerkleed is natuurlijk redelijk voor de hand liggend en zit hem in de naam: doordat het vloerkleed van plastic is, is hij eenvoudig te reinigen. Let er wel op dat je een eventuele vlek deppend schoonmaakt en niet wrijvend – dit staat ook in de omschrijving van ieder plastic kleed. Daarnaast zijn de meeste plastic vloerkleden machinewasbaar op 30 graden, zodat je eventuele overgebleven vlekken er ook eenvoudig uit kunt krijgen.

Interieurtips voor plastic vloerkleden

De eenvoud waarmee plastic vloerkleden gereinigd kunnen worden, maakt ze erg geschikt voor ruimtes waar de vloer sneller vuil wordt. In de hal lopen mensen veel met hun schoenen heen en weer, in de keuken laat je wel eens wat vallen en ook de kids kunnen er wat van in hun kamer. Die ruimtes zijn dan ook dé plek om een plastic vloerkleed neer te leggen. Doordat ze in zo veel uitvoeringen te verkrijgen zijn, kun je het kleed afstemmen op de stijl van de ruimte en tegelijkertijd letten op de hygiëne.

Kortom, praktisch én mooi, die plastic vloerkleden. Je kunt de hal inrichten met een plastic kleed, of er eentje in de keuken of de kinderkamerleggen. Zo breng je meer sfeer in die ruimtes zonder dat je je druk hoeft te maken om vlekken. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan gauw de collectie en kies het plastic vloerkleed dat bij je past.

Plastic vloerkleden Nordic Nest sfeerbeeld opgerold

Voorgrond: vloerkleed Woods
Achtergrond: vloerkleed Rime
Foto: Nordic Nest

Close