interiorguide.nl logo
Search
Romantische slaapkamer creëren in 4 stappen

Romantische slaapkamer creëren in 4 stappen

Inhoudsopgave

e romantische stijl is een stijl die erg veel rust uitstraalt. Voor de slaapkamer is dit dan ook een perfecte stijl, want daar willen we immers graag zo veel mogelijk rust. Een romantische slaapkamer creëeren, is gelukkig heel makkelijk. Met deze vier stappen ben je zo klaar en zet je je eigen rustoord in de slaapkamer neer.

Romantische slaapkamer creëren: benodigdheden

Om een romantische slaapkamer te kunnen creëren, zijn vier punten belangrijk: kleurgebruik, materiaalgebruik en het gebruik van romantische accessoires als kaarsen en bloemen.

1. Kleurgebruik bij een romantische slaapkamer

Wil je een romantische stijl in de slaapkamer neerzetten, let in de basis dan vooral op kleurgebruik. Felle en donkere kleuren geven een compleet ander effect dan lichte kleuren en dat is hier nu juist zo belangrijk. Ga daarom in dit geval voor hele zachte tinten in combinatie met wit. Zo krijg je een zacht geheel dat rust uitstraalt.

2. Materialen voor een romantische slaapkamer

Juist omdat je in een stijl als deze veel gebruikmaakt van zachte tinten en in veel gevallen zelfs veel wittinten, is het juiste materiaalgebruik heel belangrijk. Wit kan van zichzelf erg koud overkomen en de truc is dan om met uiteenlopende wittinten én materialen te werken. Kant doet het in een romantische slaapkamer altijd goed, maar ook andere ‘materialen met gaatjes’ zullen de sfeer geven die je nu wilt neerzetten. Een grof gebreide wollen deken is bijvoorbeeld een aanrader en ook een klamboe kan niet missen – niet alleen omdat deze ook van ‘gaatjesmateriaal’ gemaakt is, maar ook omdat deze juist erg goed helpt om de romantische sfeer neer te zetten.

3. Kaarsen voor een extra romantische sfeer

Bij ‘romantisch’ denk je meestal aan kaarsen en dus kunnen die ook hier natuurlijk niet ontbreken. Voor het maken van mooie sfeerbeelden zie je op de foto’s ook wat kaarsen op het bed – in het echt is dit natuurlijk niet aan te raden wanneer je op dat moment ook van het bed gebruikmaakt en/of kinderen of huisdieren hebt rondlopen. Maar de foto’s laten wel duidelijk zien hoe groot de invloed van kaarsen op de sfeer van je slaapkamer is. Op je nachtkastje of zelfs op de grond komen ze erg goed tot hun recht. Heb je een plank, dan is dat ook dé plek bij uitstek om wat kaarsen en waxinelichtjes neer te zetten.

Interieurtip: Maak ook gebruik van een lekkere geurkaars om de sfeer niet alleen te kunnen zien, maar ook te kunnen proeven. Op de foto zie je eentje met de geur van lavendel, die heerlijk rustgevend is.

4. Bloemen voor net dat beetje extra

Tot slot doet een bosje bloemen het in de romantische stijl ook altijd goed. Plaats ze in een doorzichtige vaas op je nachtkastje of nachttafeltje voor net dat beetje extra.

Interieurtip: Let er op dat je voor de kleur van de bloemen ook voor zachte tinten of wit kiest. Kies je voor een druk kleurenpalet, dan zullen de bloemen de rustige sfeer juist verbreken.

Aan de slag met je romantische slaapkamer

Nu je de ‘regels’ kent, kun je aan de slag met het neerzetten van een romantische stijl in je slaapkamer. Verzamel allerlei kussens, plaids, een mooie dekbedovertrekset, klamboe, kaarsen, bloemen en eventueel andere accessoires en ga aan de slag! Binnen no time zet je dit heerlijke sfeertje neer en heb je je eigen romantische slaapkamer.