Sfeer in de tuin interieurtips en wooninspiratie

Een vuurkorf brengt sfeer in de tuin

Wanneer je in de tuin of op je balkon zit, is het heerlijk als er een vuurtje brandt. Vuur zorgt immers altijd voor sfeer, of dat nu in de vorm van kaarsen, tafelhaarden, vuurkorven of tuinhaarden is. In dit artikel geven we je interieurtips en woonideeën voor hoe je zelf sfeer in de tuin creëert.

Sfeer in de tuin met vuur

Er zijn verschillende manieren om sfeer in de tuin te brengen – niet alleen met vuur. Natuurlijk hangt het in zijn geheel af van de inrichting van je tuin. In dit artikel richten we ons op sfeer in de tuin met vuur. Voor andere interieurtips voor de tuin kun je onze artikelen over tuinmeubels, tuinaccessoires en planten / beplanting lezen.

Overal waar je iets met vuur ziet, lijkt het sfeervoller te zijn. En dat is met een reden: vuur brengt ons warmte, zowel van buiten als van binnen. Hiervoor bestaan in de tuin diverse mogelijkheden, zoals:

  • Tafelhaarden
  • Vuurkorven
  • Tuinhaarden
  • Kaarsen

Waarmee creëer jij sfeer in de tuin?

Tafelhaarden zijn relatief klein en door iedereen te gebruiken – ze passen immers gewoon op de tafel. Vuurkorven daarentegen plaats je op de grond, maar hebben eveneens niet veel ruimte nodig. Tuinhaarden zijn groter en plaats je ook op de grond. Doordat ze wat meer ruimte in beslag nemen, moet je deze ruimte wel hebben. Kaarsen zijn ook overal mogelijk en eenvoudig in het gebruik. Wel zijn kaarsen iets anders qua sfeer in de tuin dan bijvoorbeeld tuinhaarden en vuurkorven, aangezien er bij de laatste twee hout nodig is. En dit hout zorgt net weer voor wat meer sfeer. Let er bij kaarsen overigens wel op dat er geen wind staat: deze blaast de kaarsen zo uit, terwijl dit bij tuinhaarden, tafelhaarden en vuurkorven niet (zo snel) het geval is.

Kortom: er zijn allerlei manieren om sfeer in de tuin te creëren. Simpelweg door het gebruik van kaarsen of iets uitgebreider door middel van tafelhaarden, tuinhaarden en/of vuurkorven. Wil je weten welke soorten terrasverwarming er allemaal zijn, bekijk dan de verschillende soorten terrasverwarming voor een overzicht van de mogelijkheden.

Close