Vanzelfsprekend zijn er talloze manieren om een tuin, terras of balkon sfeervol in te richten. Een van de opties die je hebt, is het verwerken van siergrind. En dat kan zo subtiel of uitgebreid als je wilt. Met een zen touch, voor wie iets bijzonders wil. In dit artikel vind je inspiratie voor welke mogelijkheden je zoal hebt.

Siergrind alpengrind Mediterraanse tuin sfeerfoto

Foto: Amagard.com

Makkelijk verwerkbaar siergrind

Met siergrind kun je ontzettend veel kanten op. Het grote voordeel daarbij is, dat het makkelijk verwerkbaar is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tegels, hoef je er in principe immers niets voor te kunnen. Of je veel of weinig grind wilt, is daardoor alleen een kwestie van grind kiezen dat jij mooi vindt.

Siergrind sfeerfoto moderne design tuin

Foto: Amagard.com

Zen tuin met grind

Een leuk – en wellicht voor de hand liggend – idee om deels siergrind in de tuin te verwerken, is door het terras daarmee aan te leggen. Ook een border met planten omringd door (sier)grind, brengt ontzettend veel sfeer. Daarnaast maken de zogeheten (Japanse) zen tuinen gebruik van grind, afgewisseld met stenen, keien, water en groen. Dit zegt erg veel over de sfeer die grind met zich brengt. Daardoor is het meteen een manier om je tuin meer rust te laten uitstralen – uiteraard afhankelijk van hoe en in hoeverre je het toepast.

Siergrind inspiratie tuin

Foto: stock foto

Siergrind voor tuin, terras én balkon

Alhoewel je siergrind vaak op een terras of in een tuin terugziet, is het ook erg mooi voor op een balkon. Uiteraard moet je daarbij uitkijken met het gewicht dat je op je balkon loslaat, maar een beetje moet kunnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van vlonderplanken, met siergrind om de randen? Over zen gesproken…

Kortom, genoeg ideeën en dus mogelijkheden om je tuin, terras of balkon mooier te maken met grind. Met dit mooie weer is het hét moment om met siergrind aan de slag te gaan!

Dit is een advertorial in samenwerking met Amagard.com

grind bloementuin

Foto: Amagard.com

Close