Spa in de badkamer sfeerbeeld douche
Het is voor menigeen een droom om een spa in de badkamer te creëren, om thuis het ultieme spa gevoel te krijgen. Nu gaat het bij dit gevoel voornamelijk om sfeer en geur: in de spa geniet je immers ook voornamelijk van het zachte badstof en de heerlijke geur die er hangt, toch? Draait het je inderdaad daarom, dan heb je helemaal geen dure badkamer nodig om deze om te toveren in jouw eigen spa: dat doe je gewoon met deze makkelijke oplossingen.
Spa in de badkamer sfeerbeeld kaarsen

Spa in de badkamer? Kaarsen!

Een van de belangrijkste onderdelen om een spa badkamer neer te zetten, is het licht. Heb je een lamp met fel, sfeerloos licht, dan draagt deze nu niet bepaald bij aan een fijne sfeer. De oplossing? Lampen uit, kaarsen aan! Zet de (geur)kaarsen op plaatsen waar het water er niet overheen sproeit, zodat je er de hele tijd van kunt genieten. Ook in een kleine badkamer heb je daar vast wel ergens ruimte voor: bovenop een plank, je planchet, de wasmachine – er is altijd wel een plekje te vinden waar geen water komt en waar je de kaarsen dus probleemloos kunt branden.

Zachte stofjes

Zoals aan het begin van dit artikel al stond, is een deel van de spa-beleving het gevoel dat het fijne badtextiel je in de spa geeft. Heb je thuis handdoeken en een badjas die stroef aanvoelen, dan zul je ditzelfde gevoel nooit krijgen. Heb je zelf geen geschikt badtextiel, ga dan op zoek naar iets dat zacht genoeg aanvoelt om jou het spa-gevoel te geven.

Interieurtip: je hoeft niet per se complete sets badtextiel-met-spa-gevoel te kopen – het is begrijpelijk als dit niet binnen je budget past. Ga in dat geval alleen voor datgene dat je in één spa-sessie nodig hebt, zoals één baddoek voor je lichaam, één handdoek voor je haren, een fijn washandje (of zo’n heerlijke spons!) en een zachte badjas.

Fijne geuren

Spa in de badkamer sfeerbeeld aloë vera plant

Aloë vera-plant met daarnaast een ‘presenteerblaadje’: Jo Malone London Body & Hand Lotion, lekker fluffige gastendoekjes om de sfeer te versterken en een zeepje, in een mooi mandje (gastendoekjes, zeepje en mandje via Loods5)

Geur draagt voor een groot deel bij aan hoe wij ons voelen. Op de een of andere manier hebben geuren nu eenmaal een invloed op ons. Om die reden is het dan ook belangrijk dat er een fijne, rustgevende geur in je spa badkamer hangt. Lavendel Is een van de bekendste geuren als het draait om rustgevendheid, maar ook kamille is erg populair. Daarnaast zijn tijm en vanillie erg geschikt voor een rustsessie in de badkamer. Deze geuren kun je terug laten komen door gebruik te maken van bijvoorbeeld geurkaarsjes, wierook of geurstokjes – afhankelijk van je eigen voorkeur.

Spa-gevoel met ontspannende accessoires

Bij je badkamer inrichten, moet je altijd uitkijken dat je niet te veel accessoires neerzet. Helemaal wanneer je een spa in de badkamer wilt creëren, moet je oppassen dat je badkamer er niet rommelig uitziet. Maar bepaalde accessoires kunnen geen kwaad en zullen juist de sfeer in de badkamer versterken. Zet bijvoorbeeld een mooie plant neer (mits je ramen hebt waardoor de plant zonlicht krijgt). Maar ook andere spulletjes die jou rust geven, kun je neerzetten. Dit is persoonlijk en kan dus voor iedereen anders zijn – denk bijvoorbeeld aan een watervalletje met stenen, waarmee je de natuur in de badkamer haalt.

Interieurtip: om de rustgevende accessoires volledig tot hun recht te kunnen laten komen, is het belangrijk dat je je andere spullen zo veel mogelijk opbergt: met allerlei niet-rustgevende rommel om je heen, zal je je nooit optimaal kunnen ontspannen. Zorg er daarom voor dat je badkamer voor je spa-sessie opgeruimd én schoongemaakt is.

Spa in de badkamer sfeerbeeld zeep

Verzorgingsproducten op een presenteerblaadje

Een spa is natuurlijk geen spa als je geen gebruikmaakt van fijne verzorgingsproducten. Maar niet alleen het gebruik daarvan is belangrijk: voor de sfeer van je spa in de badkamer is het ook goed om deze producten op een mooie manier te presenteren. Verzamel wat mooi uitziende verzorgingsproducten en zet ze bij elkaar op een dienblad of in een mandje. Zet er ook relaxspulletjes bij als een scrubspons, badborstel of zelfs massageborstel. Zo maak je het spa-plaatje compleet.

Kortom, in vijf simpele stappen creëer je al gauw een spa in de badkamer – geen verbouwing nodig!

Spa in de badkamer sfeerbeeld verzorgingsproducten Jo Malone Londen spons

De verzorgingsproducten van Jo Malone London zijn niet alleen fijn om te gebruiken, maar ook prachtig om te ‘showen’ en een heus spa-gevoel te creëren!

Spa in de badkamer sfeerbeeld badtextiel en kaarsen

Close