Spiegelverwarming - MagnumJe kent het gevoel vast wel: je stapt onder de douche vandaan, wilt in de spiegel kijken… en de spiegel is compleet beslagen. Je wrijft er met je hand overheen, maar het condens zorgt ervoor dat de spiegel opnieuw beslaat. Wist je dat hiervoor een oplossing bestaat? Spiegelverwarming! In dit artikel lees je wat spiegelverwarming is, hoe het werkt en waarom het zo handig is.

Wat is spiegelverwarming?

Spiegelverwarming is precies datgene dat de naam eigenlijk al verklapt: een element dat de spiegel verwarmt. Nu klinkt dit misschien wat raar, want waarom zou je de spiegel verwarmen? Simpel: door het verwarmingselement wordt voorkomen dat de spiegel tijdens het douchen beslaat. Veel hotels maken ook gebruik van spiegelverwarming: dé reden dat spiegels in die hotels niet beslaan.

Hoe werkt spiegelverwarming?

Spiegelverwarming werkt heel eenvoudig. Het is een zelfklevend verwarmingselement dat achter de spiegel wordt geplaatst. De spiegelverwarming doet zijn werk door elektriciteit om te zetten in warmte, waardoor de spiegel altijd condensvrij blijft – nooit meer een beslagen spiegel!

Belangrijk om te weten: voor het aanbrengen van spiegelverwarming is wel enigszins technische kennis nodig. Het snoer van het verwarmingselement moet namelijk op het lichtnet aangesloten worden. Eventueel kan het verwarmingselement ook op een aparte schakelaar aangesloten worden, maar ook dan moet je weten hoe dit moet. Daarnaast is het goed je te beseffen dat je te maken hebt met elektriciteit in de badkamer: metalen delen van de spiegel moeten geaard worden en de aansluiting moet goed in elkaar zitten. In de handleiding van de spiegelverwarming vind je meer informatie hierover.

Waarom zou je spiegelverwarming nemen?

Wat je in de vorige paragraaf kon lezen, is precies de reden dat spiegelverwarming in de badkamer zo handig is: het voorkomt dat je spiegel tijdens het douchen beslaat. Douchen zorgt ervoor dat de huid weker wordt, waardoor het moment na het douchen perfect is om te scheren of epileren. Met spiegelverwarming kan dit zonder dat je last hebt van een beslagen spiegel. Handig, toch?

Interieurtip: houd er rekening mee dat spiegelverwarming alleen geschikt is voor spiegels – niet voor spiegelkasten.

Spiegelverwarming is energiezuinig en gelukkig heel betaalbaar. Daarnaast heeft het geen onderhoud nodig en gaat het jarenlang mee. Lijkt dat jou ook wel wat? Bekijk de verschillende soorten verwarmingselementen om te kijken welke spiegelverwarming voor jullie spiegel geschikt is.

Meer tips voor je badkamer lees je in de categorie badkamer inrichten.

Close