Steigerbuis en steigerhout DIY-ideeën kastWie in zijn interieur stoere en natuurlijke elementen wil toevoegen, kan gaan voor steigerbuis of steigerhout. Ze kunnen ook goed, op verschillende manieren, gecombineerd worden. Door de stoere en robuuste uitstraling, zijn ze zowel binnen als buiten een echte eyecatcher. Op internet zijn diverse websites te vinden waar je steigerhout en -buis (op maat) kunt bestellen, maar wist je dat het ook eenvoudig zelf te maken is? Hieronder lees je een aantal stappen die je mogelijk helpen om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Stap 1: Een goed begin is het halve werk

Voordat je begint met een project is het fijn wanneer je de juiste materialen en gereedschappen in huis hebt, zodat je effectief te werk kunt gaan.

Gereedschap voor het werken met:
STEIGERHOUT STEIGERBUIS
Rolmaat Rolmaat
Potlood Potlood
Winkelhaak Inbussleutel
Hamer Slijptol
Accuschroefboormachine
Afkortzaag
Schroeven en spijkers

Interieurtip: Steigerhout en -buis is massaal verkrijgbaar en daarom is het zeker de moeite waard om prijzen te vergelijken.

Er zijn veel (bewerkte) soorten steigerhout in verschillende afmetingen te krijgen. Wist je trouwens dat het steigerhout eigenlijk vurenhout is? Steigerbuis is verkrijgbaar in aluminium, staal en hout. Tegenwoordig is de stalen variant ook in zwart te koop. Er zijn verschillende websites die steigerhout, steigerbuis, bijbehorende buiskoppelingen en werktekeningen aanbieden en ook thuisbezorgen. Ook zijn deze materialen te vinden in de bouwmarkt. Wanneer je met steigerbuis aan de slag wilt gaan en deze niet zelf kunt zagen, zijn ze ook op maat te bestellen. Bij veel bedrijven betaal je dan wel extra kosten per zaagsnede.

Stap 2: Aan de slag

Je kunt aan de slag met je project wanneer het gereedschap, het materiaal en de werktekeningen klaarliggen. Werktekeningen vind je op internet en liggen ook kant-en-klaar in de bouwmarkt. Het is goed om vooraf te bedenken wat je gaat maken. Je kunt naar eigen inzicht de maten aanpassen.
Steigerbuis en steigerhout DIY-ideeën kapstok

Stap 3: Creatief

Met steigerhout zijn oneindig veel doe-het-zelfmogelijkheden. Denk aan (kinder)meubels, een spiegel, een kapstok, etc. Je kunt ervoor kiezen om het hout onbehandeld te laten, maar door het te beitsen of een grey- of whitewash toe te passen, geef je het een andere look. Kijk wat bij jouw interieur past en probeer het eerst op een stukje hout dat over is.

Steigerhout kan bijvoorbeeld ook gecombineerd worden met een triplexplaat. Door deze te verven met krijt- of magneetverf, maak je je eigen originele creatie. Of wat dacht je van kurk, zo maak je je eigen prikbord. Kortom, ontzettend veel creatieve mogelijkheden.

Stap 4: Uitdaging

Teken je idee uit en maak een eigen creatie die aansluit bij jouw stijl. Hout werkt, dus afhankelijk van of je het binnen of buiten gebruikt, kan het een hele andere uitstraling geven. Daag jezelf uit!

Steigerbuis en steigerhout DIY-ideeën tuintafel
Steigerbuis en steigerhout DIY-ideeën krijtbord

Close