Voor liefhebbers van een industrieel interieur of een stoere touch in het interieur, zijn steigerbuizen hét materiaal om in DIY-projecten te laten terugkomen. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of je kunt steigerbuis in zelfgemaakte meubels gebruiken; salontafels, eettafels, kasten… Ook een steigerbuizen kapstok behoort tot de mogelijkheden. Wil je jouw hal meenemen in een industrieel interieur of er juist een stoere blikvanger aan toevoegen in een andere stijl? Lees dan verder voor tips voor een DIY kapstok van steigerbuis.
Steigerbuizen kapstok DIY voor een stoere hal sfeerimpressie

Steigerbuizen kapstok: welk effect?

Juist omdat je een steigerbuizen kapstok zelf kunt maken, heb je er ontzettend veel mogelijkheden mee. Daarom is zo’n stoere kapstok voor iedere hal geschikt – groot of klein, breed of smal. De keuze voor een kapstok van steigerbuis hangt uiteraard deels af van de ruimte die je hebt, maar ook van het effect dat je ermee wilt creëren. Voor een natuurlijke en tegelijkertijd extra stoere look combineer je hem met verweerd hout. Voor een wat zachter effect, kies je voor een netjes afgelakte plank.

Kapstok van steigerbuis stappenplan

Wanneer je via een zoekmachine naar een stappenplan voor een steigerbuizen kapstok zoekt, vind je uiteenlopende opties. Kapstokken van alleen steigerbuis, kapstokken tot aan de grond, hangende kapstokken… Bedenk je goed (en meet op!) hoeveel ruimte je voor je steigerbuizen kapstok vrij kunt maken. Houd ook rekening met de uitstraling die hij krijgt; hoe meer steigerbuis, hoe industriëler de look zal worden. In alle gevallen geldt dat je naast steigerbuizen kopen alleen nog buiskoppelingen en (eventueel) hout nodig hebt om eenvoudig een kapstok te maken.

Interieurtip: Kijk van tevoren goed welke gereedschappen je nodig hebt, zodat je direct aan de slag kunt wanneer je de materialen in huis hebt.

Zelf een kapstok maken van steigerbuis, maakt je interieur persoonlijker. Dat geldt zowel wanneer je een stoere touch aan je hal wilt toevoegen als wanneer je je hal wilt meenemen in je industriële interieur. Maak gebruik van de vele stappenplannen die middels zoekmachines te vinden zijn, om zo een steigerbuizen kapstok te vinden die helemaal bij jou en de gewenste stijl past.

Dit is een advertorial in samenwerking met reclamematerialen.com

Close