Stoere kinderkamer accessoires speeltafel en accessoires

Door het materiaalgebruik past deze houten speeltafel uitstekend in een stoere kinderkamer (klik om naar de speeltafel te gaan)

Bij het inrichten van een stoere kinderkamer loop je al gauw het risico dat het voor je kind niet stoer genoeg is. Veel spulletjes zijn te zacht of schattig om in een stoere kinderkamer thuis te horen. Gelukkig zijn er ook veel vintage en industriële kinderkameraccessoires waarmee je de kinderkamer wél de uitstraling geeft die je kind voor ogen heeft. Maar hoe zorg je ervoor dat het een stoer geheel wordt en blijft? Dat lees je in dit artikel.

Stoere kinderkamer = stoere materialen

Het belangrijkste om bij het inrichten van een stoere kinderkamer te weten, is welke materialen je moet gebruiken én welke materialen voor je kind ‘not done‘ zullen zijn. Zo hebben materialen als metaal, hout, sisal en jute van zichzelf al een stoere look, maar kun je gladde materialen en stofjes als pluche wel achterwege laten. In mijn eerdere artikel met 10 x stoere kinderkameraccessoires komt duidelijk naar voren waarom juist deze materialen zo geschikt zijn voor een stoere kinderkamer.

Tip: let overigens ook op eventuele teksten die op de accessoires staan geschreven. ‘Stoere materialen’ met een lieve tekst zorgen ervoor dat je kind daar waarschijnlijk niet blij mee zal zijn.

Kleurgebruik in een stoere kinderkamer

Om een stoere kinderkamer neer te kunnen zetten, is het ook belangrijk dat je let op kleurgebruik. Natureltinten als taupe, beige en wit doen het in een stoere kinderkamer erg goed. En niet alleen de kleur zelf, maar ook de wijze waarop iets gekleurd is, is belangrijk: zo zijn kinderkameraccessoires met white wash erg populair om een stoere, industriële kinderkamer te creëren. Dit kom je veel tegen bij kindermerken als Kidsdepot (aanrader!) en bij de kinderkamermeubels van Woood. De accessoires en meubels zijn dan niet netjes geverfd, maar hebben juist een oude, vintage look: en een vintage kinderkamer = stoer!

Stijlen voor een stoere kinderkamer

Ik heb hiervoor verschillende termen gebruikt om een stoere kinderkamer neer te zetten, waaronder industrieel en vintage. Dat zijn dan ook twee stijlen die perfect in een stoere kinderkamer passen. Beide hebben een ‘verwassen’ look, wat voor een stoere uitstraling zorgt. Kenmerkend bij vintage en industriële accessoires is immers dat het er niet tot in de puntjes verzorgd uitziet. En dat zorgt er nu juist voor dat het perfect in een stoere kinderkamer past.

Kortom, maak voor een stoere, industriële kinderkamer gebruik van ‘verwassen’ materialen. Materialen als metaal, hout, sisal en jute passen perfect in een stoere kinderkamer, waarbij ze zeker niet netjes geverfd hoeven zijn: juist de vintage, industriële look is perfect voor een stoere kinderkamer. Kies je steeds voor materialen met dezelfde stijl, dan zal het geheel er stoer uitzien. Kijk maar eens naar deze foto’s van stoere kinderkamers:

Stoere kinderkamer Woood meubels

Het merk Woood staat bekend om het gebruik van stoere materialen die perfect zijn voor een kinderkamer in deze stijl. Klik op de foto om naar de verschillende meubels van Woood te gaan.

Stoere kinderkamer Stapelgoed hocker

Ook het merk Stapelgoed heeft een aantal meubels en accessoires die perfect in een industriële kinderkamer passen. Klik op de foto om naar de collectie van Stapelgoed te gaan, waaronder deze hocker (in verschillende maten verkrijgbaar)

Close