Heb je in het verleden structuurverf op een muur gebruikt? Of zag je door de kwaliteit van de muur geen andere optie dan een structuurwand? Zolang je dat mooi vindt, is er geen probleem. Maar zodra je ervan af wilt en liever een strakke, gladde muur wilt, kom je erachter dat je niet zo makkelijk van een structuurwand af komt. In dit artikel lees je hoe dat wel kan.

Van structuurwand naar strakke, gladde muur wooninspiratie

Foto: Breather

Wanden stucen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een structuurwand hélemaal glad maken, lukt helaas niet zonder te stucen. Waar je een structuurwand simpelweg met de juiste verf en verfroller voor elkaar kunt krijgen, gaat het andersom minder makkelijk. De korreltjes van structuurverf zitten zodanig aan de muur gehecht, dat je die helaas niet zomaar weer weg krijgt. Stucen kun je – met behulp van de juiste middelen – in principe zelf doen. Het kost wat tijd en het is een precisiewerkje, maar het kan zeker. Ben je niet zo handig, heb je niet zo veel tijd, heb je geen zin om het zelf te doen, of all of the above? Kijk dan eens naar stucadoor kosten om te zien wat het je kost om het uit te besteden.

Structuurwand schuren

In principe kun je een structuurwand schuren, om hem zo gladder te maken. Een probleem hierbij kan zijn dat de korreltjes in de structuurverf zodanig hechten, dat je het nooit helemaal glad krijgt. Wel kun je de muur al schurend een stuk gladder krijgen dan voorheen. Gebruik hiervoor een schuurmachine en grof schuurpapier.

Tip: houd er rekening mee dat schuursel overal tussen gaat zitten. Ga je zelf aan de slag, laat je dan in een bouwmarkt adviseren om te voorkomen dat je hele huis straks onder het stof zit. En heel belangrijk voor de levensduur van je stofzuiger: zuig schuursel vooral niet op, je stofzuiger kan niet tegen dat kleine stof.

Om van een structuurwand een strakke, gladde muur te maken, zal je moeten stucen. Dit kun je, met de juiste middelen, zelf doen, maar je kunt het ook uitbesteden. Hoeft het niet helemaal strak, maar wil je simpelweg een iets gladdere muur dan de structuurwand die je nu hebt? Dan is schuren wellicht een uitkomst voor je.

Dit is een advertorial in samenwerking met HomeDeal.nl

Close