Stylen met verzorgingsproducten - douchegel en lotion in mandje

Gastendoekje en mandje: Loods 5, luchtplantje: DistelRoos

Om je badkamer er mooier en netter te laten uitzien, moet je creatief omgaan met de accessoires die ‘van nature’ in je badkamer thuishoren. In ruimtes als de woonkamer kun je aan de slag met woonaccessoires om het geheel er sfeervoller uit te laten zien, maar in de badkamer zal het er met extra accessoires al gauw rommelig uitzien. De truc is daarom om in de badkamer aan het stylen te gaan met dingen die je ook daadwerkelijk in de badkamer nodig hebt, zoals badtextiel en verzorgingsproducten. Tegelijkertijd zorgt stylen met verzorgingsproducten ervoor dat je badkamer er opgeruimder uitziet. In dit artikel lees én zie je daarom hoe je dat doet.

Stylen met verzorgingsproducten: bewuste keuze voor badtextiel

‘Bewust’ als in dat je kiest wat je mooi vindt en van tevoren nadenkt of dit bij de stijl en sfeer past die je in je badkamer wilt laten terugkomen. In het artikel van gisteren kon je al lezen hoe je eenvoudig kleur kunt toevoegen aan je interieur en hoe dit ook voor ruimtes als je badkamer geldt. Maar naast een leuk kleurtje is de ‘juiste’ keuze qua badtexiel ook handig voor hoe je je badkamer gaat stylen en welke stijl deze dus uitstraalt. Materiaalgebruik is hierbij ook heel belangrijk: lekker fluffige handdoeken zullen anders staan dan verwassen versies.

Douchegel, body lotion en de reutemeteut

Douchegel, body lotion en hun soortgenoten zorgen er in veel gevallen voor dat de badkamer er niet al te netjes uitziet. Helemaal wanneer ze onderling verschillen van vorm en kleur, kunnen je verzorgingsproducten nogal druk overkomen. De truc is daarom om te stylen met verzorgingsproducten: zet ze niet lukraak neer, maar geef ze een leuk plekje. Plaats ze bijvoorbeeld in een mooi mandje, eventueel samen met een scrubspons of doucheborstel om het gevoel van een spa in de badkamer te krijgen.

Stylen met verzorgingsproducten - watjes en wattenstaafjes mooi gedecoreerd

Tip: lege kaarsenhouders zijn ook erg leuk om – nadat je ze hebt schoongemaakt – te gebruiken voor je watjes en wattenstaafjes, zoals in dit geval de Home Candles van Jo Malone London

Creatief met de overige badkameraccessoires

Stylen met verzorgingsproducten ziet ook op het creatief omgaan met andere spulletjes die je voor je (al dan niet uitgebreide) verzorgingsritueel nodig hebt, zoals watten en wattenstaafjes. Haal deze bijvoorbeeld uit de oorspronkelijke verpakking en plaats ze in een mooie houder. Zo komen ze gelijk een stuk anders over en ook dit is weer van invloed op hoe het geheel er in de badkamer uit zal zien.

Kortom, kies voor fijn badtextiel en style je verzorgingsproducten op een mooie manier. Ook dingen als watjes en wattenstaafjes besteed je aandacht aan, zodat het geheel er netjes en zo mooi mogelijk uit komt te zien. En nog een laatste tip: let ook op de kleinste details als een leuk zeepje die bij de rest past en op zijn eigen manier zijn steentje aan de sfeer van je badkamer bijdraagt.

Stylen met verzorgingsproducten - in een mandje

Stylen met verzorgingsproducten - close-up zeepje

Gastendoekje en zeep: Loods 5, zeepbakje: onbekend

Close