De badkamer is de plek waar je jezelf letterlijk blootgeeft. Waar je zorgeloos onder de douche zingt of lekker ontspant in bad en jezelf omringt met heerlijke geuren. Kies voor een badkamerdesign dat helemaal past bij je persoonlijkheid. Met wand- en vloertegels bepaal je de sfeer en zet je de toon in de badkamer. In dit artikel lees je meer over verschillende soorten tegels, over het verschil in kwaliteit en worden enkele handige tips gegeven wat betreft het gebruik van tegels in je badkamer.

Natuursteen, keramisch of mozaïek

Je hebt gekozen om met tegels te werken, nu rest de vraag of je natuursteen of keramische tegels wilt. Wil je graag een rustieke uitstraling in je badkamer? Kies dan voor natuursteen tegels. Deze tegels komen uit de natuur en worden in de fabriek op maat gesneden. Met goed onderhoud gaan de tegels levenslang mee. Maar pas op: niet alle natuursteen tegels zijn geschikt voor de badkamer, kies geen tegels die poreus zijn of veel kalk bevatten. Liever een tegel die makkelijk schoon te maken is? Bekijk dan het aanbod van keramische tegels. Een keramische tegel ontstaat door aarde te bakken op een temperatuur van gemiddeld 1200 graden. Om de tegel waterbestendig te maken, wordt er een glazuurlaag in alle mogelijke kleuren aangebracht. Keramische tegels zijn onderhoudsarm en gebruiksvriendelijk. Kijk eens naar mozaïek tegels als je wat anders wilt dan de standaard tegels of juist de standaard tegels wilt onderbreken met een strook vrolijke tegels. Een mozaïek tegel kent een grote diversiteit aan materialen en vormen. De meest gebruikte mozaïek tegels zijn kleine vierkantjes van 2 x 2 centimeter.

Er is dus altijd wel een tegel te vinden die past bij jouw stijl en budget, of je nu voor de aardse kleuren van natuursteen gaat of voor keramische tegels in trendy kleuren. Het leggen van tegels is echter geen eenvoudige klus, besteed het werk uit voor het beste resultaat. De kosten van een tegelzetter lopen uiteen, onder andere doordat sommige tegelzetters lijm en voegmiddel al meerekenen in hun loon. Gemiddeld kost een tegelzetter € 25 tot € 40 per m2.

Tegels in de badkamer - interieurtips 1

Bron links: luxhome.be
Bron rechts: tonsoftiles.co.uk

Kwaliteit tegels

Het is mogelijk dat de kleuren en afmetingen van de tegels lichtjes afwijken, zelfs binnen één set tegels. De tegels worden omtrent kwaliteit ingedeeld in twee categorieën: tegels van eerste keus en tweede keus. Eerste keus tegels hebben slechts een minimale afwijking op het gebied van afmetingen en kleuren. Tweede keus tegels zijn goedkoper, dit komt doordat zij afwijkingen hebben die het leggen bemoeilijkt. De kwaliteit van een tegel is sterk afhankelijk van de producent en het type.

Tegeltips

  • Laat je badkamer groter lijken door te kiezen voor zachte kleuren, lichte aardetinten en pasteltinten.
  • Wil je dat je badkamer luxe uitstraalt? Maak dan gebruik van glanzende oppervlakken.
  • Laat de vloertegels doorlopen in de wand voor een ruimtelijk effect. Wil je het tegelwerk beperken tot de vloer en geef je de voorkeur aan een gestucte muur? Gemiddeld kost een stukadoor € 5 tot € 23 per m2.
  • De keramische houtlook tegel is erg populair. Creëer een warme sfeer in je badkamer met deze tegels, ze zijn tegenwoordig nauwelijks meer te onderscheiden van echt hout.
  • Maak gebruik van de kleuren blauw en groen voor een ontspannen en rustgevende sfeer in je badkamer.

Dit is een advertorial in samenwerking met HomeDeal.nl

Close