De keuken staat vol met allerlei apparaten. Een groot aantal zijn elektrische apparaten zoals koffiezetmachines, waterkokers en magnetrons. Daarnaast staat in de keuken ook apparatuur die op gas of water aangesloten moeten worden. Voorbeelden hiervan zijn het gasfornuis en de vaatwasser. Deze keukenapparatuur is wat moeilijker aan te sluiten. Dit is niet simpelweg een kwestie van de stekker in het stopcontact steken zoals het geval is bij de elektronische apparatuur. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om de aansluiting van deze apparaten over te laten aan een professionele loodgieter. Dit is ook de beste beslissing wanneer je niet goed weet hoe de aansluiting uitgevoerd moet worden. Wil je het aansluiten toch zelf doen dan zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden. De loodgieter Antwerpen geeft daarom een aantal tips voor het aansluiten van keukenapparatuur.

Aansluiten van een vaatwasser

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het aansluiten van een vaatwasser is dat niet in alle keukens rekening is gehouden met de elektriciteitsvoorziening van dit apparaat. De stekker van de vaatwasser moet in een geaard stopcontact gestoken worden. Check of in de keuken een aparte aansluiting voor de vaatwasser zit. Soms kan het nodig zijn om een nieuw stopcontact of zelfs een extra groep in de meterkast aan te leggen. De volgende tip van de loodgieter Antwerpen is om er voor te zorgen dat de vaatwasser waterpas komt te staan. Vergeet zeker niet de rubber ring in de slang die moet zorgen voor de wateraanvoer. Deze ring maakt de aansluiting namelijk waterdicht en voorkomt lekkages. Ook de afvoerslang moet je goed wegleggen om lekkages van het afvalwater te voorkomen.
tips van loodgieter Antwerpen voor aansluiten van keukenapparatuur sfeerbeeld

Aansluiten van een gasfornuis

Lekkages van water kunnen voor grote schade in een keuken zorgen. Een lekkage van een gasaansluiting brengt echter nog veel grotere gevaren met zich mee. Het correct aansluiten van een gasfornuis in de keuken is daarom zeer belangrijk. Zorg dat de koppeling van het toestel perfect op de gasaansluiting in de keuken past. Gebruik teflontape om een koppeling met schroefdraad gasdicht te maken. Bij koppelingen waarin een rubber ring zit moet je geen teflontape gebruiken. De rubber gasslang mag nooit achter een fornuis langs lopen om warm worden te voorkomen. Deze moet aan de zijkant van het fornuis weggewerkt worden. Zit de gasaansluiting aan de verkeerde kant dan moet een stuk pijp gebruikt worden om de slang aan de juiste kant van het fornuis te krijgen. Check voor gebruik op gaslekkages door zeepsop op de aansluitingen te smeren en te letten op bubbels die ontstaan. Vervang ook om de paar jaar de gasslang om lekkages te voorkomen.

Dit is een advertorial in samenwerking met loodgietersantwerpen.be

Close