Traprenovatie eikenhout met witte stootrandenBij gezinswoningen is de trap een centraal punt in de woning waar soms maar weinig aandacht aan wordt besteed. We nemen de trap dagelijks in gebruik zonder dat deze echt opvalt. Een trap is voor velen een hulpmiddel om zich over verdiepingen te verplaatsen. Een trap is echter veel meer dan dat. Een mooie trap kan de uitstraling van een woning op een zeer positieve manier beïnvloeden. Iedere trap kan een ware blikvanger worden door middel van traprenovatie. In dit artikel kijken we naar enkele populaire vormen van traprenovatie en de kosten hiervan. Hopelijk kunnen we je inspireren om met een andere blik naar de trap te kijken.

Traprenovatie eikenhout met witte stootranden sfeerimpressieDe charme van eikenhout op de trap

Bij eikenhouten traprenovatie gaat het allemaal om contrast. Heb je zoals velen witte muren, dan is het mooi om de trap te voorzien van eikenhouten overzettreden. Eikenhout is zeer massief en geeft de trap een elegante en natuurlijke uitstraling. Een zeer populaire vorm van traprenovatie is het plaatsen van witte stootborden met eikenhouten overzettreden. Dit geeft een passend contrast dat haast niet te overtreffen valt. Eikenhout is in veel verschillende houttinten te verkrijgen en hierdoor kun je perfect kiezen welk type hout het best bij het interieur past. Daarnaast moet wel gezegd worden dat eikenhout de meest dure vorm van traprenovatie is. De kosten voor een trap met 13 treden zullen minimaal vanaf €2500,- beginnen. Een gerenoveerde trap behoudt minimaal 12 jaar zijn uitstraling voordat deze tekenen van slijtage begint te vertonen. Deze investering is dus zeker de moeite waard. Er zijn echter ook andere alternatieven mocht je de prijs van eikenhout te duur vinden.

De mogelijkheden van PVC en Laminaat

Wil je dezelfde mooie uitstraling als eikenhout, maar dan tegen een zachte prijs? Laminaat en pvc overzettreden worden geproduceerd in werkelijk elke denkbare stijl. Hierdoor kan een landelijke stijl gerealiseerd worden tot aan de meest moderne printen. Bij sommige traprenovatie bedrijven kun je digitaal alle kleur combinaties met elkaar uitproberen om vervolgens tot een stijl te komen die je aanspreekt. Laminaat en pvc zijn erg slijtvast, vergen het minst onderhoud en kosten fors minder dan eikenhout. Vanaf €900,- is de trap al te renoveren met deze overzettreden. Door de prijs in combinatie met de mogelijkheden is het dan ook begrijpelijk dat dit de meest voorkomende vorm van traprenovatie is.

Traprenovatie stoffering met tapijtStoffering van de traptreden met tapijt

Tot slot kun je de trap bekleden (ook wel stofferen genoemd). Dit is de meest goedkope vorm van traprenovatie en kan al gerealiseerd worden vanaf €400,-. Gekozen kan worden uit verschillende soorten tapijten die vakkundig over de trap worden geplaatst. Dit voelt erg fijn aan bij het traplopen en heeft ook zeker zijn charme. Let er wel op dat tapijt snel slijt en regelmatig moet worden onderhouden, omdat het materiaal veel stof vasthoudt.

Aandachtspunten

  • Open trappen kunnen ook dicht worden gemaakt door middel van stootborden. Dit geeft de trap een hele andere uitstraling.
  • Trapliften vormen geen obstakel bij traprenovatie. Meld dit echter wel bij het renovatiebedrijf.
  • De prijs wanneer je een traplift hebt, blijft hetzelfde voor de renovatiewerken aan de trap.

Dit is een advertorial in samenwerking met traplift-wijzer.nl

Close