Een strakblauwe lucht en volop zon: daar hebben we de afgelopen tijd behoorlijk van mogen genieten. Maar ook als het weer niet zó strakblauwe-lucht-met-zon is, wil je van je tuin of balkon kunnen genieten, toch? Daarom vind je in dit artikel de tuintrends van 2017 van fonQ.nl: van modern tot bohemien tot tropisch. En wil je meteen aan de slag? Per tuintrend shop je eenvoudig de look via de link die je bij iedere trend ziet staan.

Tuintrends 2017 Scandi Modern

Foto: fonQ

Tuintrends 2017: Scandi Modern

Net als vorig jaar, geldt ook dit jaar de tuintrend ‘buiten en binnen als één’. Aangezien de Scandinavische woonstijl tegenwoordig ontzettend populair is, betekent dit vrijwel automatisch dat ook de tuinen richting de Scandinavische stijl gaan. Breng ook in je tuin rust en eenheid met minimalistische designs, strakke lijnen en een ingetogen kleurenpalet. Zo kun je in je vrije uurtjes heerlijk tot rust komen, zoals je dat van een Scandinavisch interieur gewend bent.

Meer zien? Shop the Scandi look

Tuintrends 2017 Urban Gypsy

Foto: fonQ

Tuintrends 2017: Urban Gypsy

De relaxte bohemiensfeer is compleet anders dan de strakke en neutrale Scandinavische stijl. Maar ook hier kun je volop in tot rust komen. Deze tuintrend wordt gekenmerkt door warme tinten in combinatie met felle kleuren. Met zachte materialen in de vorm van kussens en plaids én een relaxte hangmat, breng je deze vakantiesfeer eenvoudig in je tuin of op je balkon.

Meer zien? Shop the Gypsy look

Tuintrends 2017 Tropische Jungle

Foto: fonQ

Tuintrends 2017: Tropische Jungle

Een andere interieurtrend die al een tijdje ontzettend populair is, is urban jungle. En zoals gezegd, is de trend om buiten en binnen als één te zien. Niet zo gek dus dat je ook deze stijl in de tuintrends van 2017 terugvindt. Net als dat je bij deze stijl in huis gewend bent, geldt bij deze tuintrend: hoe meer planten, hoe beter. Met natuurlijke materialen als rotan, bamboe en hout versterk je het urban jungle effect. Het fijne is dat je tuin alles behalve strak hoeft te zijn. Dat betekent dat je niet constant met de tuinschaar overal bij langs hoeft. Laat de natuur lekker haar werk gaan, dat versterkt deze tuintrend van 2017 alleen maar.

Meer zien? Shop the Jungle look

Met iedere tuintrend afzonderlijk, creëer je je eigen rustoord in je tuin of op je balkon. Kies uit de tuintrends van 2017 welke gevoelsmatig het beste bij je past, om zo optimaal tot rust te kunnen komen.

Close