Het is officieel herfst en het weer lijkt zich daar helemaal op aan te passen. De wind waait langs de ramen en de regen tikt ertegenaan. Tijd om het interieur te veranderen in een warm en knus nest. In deze video kun je zien hoe je van je interieur een blauw herfstinterieur maakt. Gebruik je liever een andere kleur? In deze stylingvideo krijg je ook tips hoe je een kleur zodanig kunt toevoegen, dat het eindresultaat van je herfsthuis helemaal bij je past.

Blauw als kleur voor je herfstinterieur

Blauw in combinatie met turquoise zijn perfecte kleuren voor een herfstinterieur. Het zijn koele kleuren, maar dit betekent niet dat ze je interieur geen warme uitstraling kunnen geven. Door te kiezen voor warme stoffen en ruimte te maken voor kaarsen, creëer je een knus geheel. Wel is het belangrijk om daarbij te letten op de tint: de gebruikte (donkerdere) tinten ogen al gauw warmer dan bijvoorbeeld babyblauw of felle, fluoriserende blauwtinten.
2 Blauw herfstinterieur wooninspiratie woonkamer eethoek decoratie eettafel

Blauw herfstinterieur met minder kleur

De hoeveelheid kleur die je in je herfstinterieur wilt toevoegen, is vooral afhankelijk van je smaak. Zoals ook in de video wordt aangegeven, kun je er eenvoudig voor kiezen om minder kleur toe te voegen dan in dit voorbeeld gedaan is. Bijvoorbeeld door de lambrisering niet mee te nemen of door voor minder kleur te kiezen in woonaccessoires. De kaarsen kun je naturel laten en je kunt voor minder gekleurde sierkussens kiezen. Zo stem je het helemaal af op je eigen smaak.

Tip: kun je meer tips gebruiken over het toevoegen van kleur in je interieur? Lees dan het artikel met 5 handige weetjes voor het toevoegen van kleur.

Je kunt je zomerinterieur in een handomdraai warmer en knusser maken, door kaarsen en veel warme materialen te gebruiken. Voeg een nieuwe kleur toe middels sierkussens, kaarsen, bloemen en eventueel een lambrisering of gehele muur. Je kunt dit zo beperkt of uitgebreid doen als je zelf wilt en zo je eigen knusse herfstinterieur neerzetten.

Deze herfststyling is tot stand gekomen in samenwerking met KAAT Amsterdam, Beddinghouse, Jo Malone London en Frederique’s Choice

1 Blauw herfstinterieur wooninspiratie woonkamer zithoek

3 Blauw herfstinterieur wooninspiratie slaapkamer close-up nachtkastje

4 Blauw herfstinterieur wooninspiratie woonkamer doorkijkje slaapkamer

5 Blauw herfstinterieur wooninspiratie close-up accessoires vensterbank

6 Blauw herfstinterieur wooninspiratie woonkamer hoekje sierkussens zithoek

7 Blauw herfstinterieur wooninspiratie impressie stoffen slaapkamer

8 Blauw herfstinterieur wooninspiratie woonkamer close-up geverfd plantenpotje

9 Blauw herfstinterieur wooninspiratie woonkamer zithoek close-up decoratie

91 Blauw herfstinterieur wooninspiratie slaapkamer bed

Close