Zoals je in een eerder artikel over de Kleur van het Jaar 2018 kon lezen, heeft Flexa deze op 12 september bekend gemaakt: Heart Wood. Verschillende bloggers hebben elkaar uitgedaagd om in hun interieur met deze kleur aan de slag te gaan. Blogger Judith van Hip & Hot daagde mij uit om ook mee te doen. In dit artikel en de bijbehorende video kun je het resultaat van deze styling zien.

Heart Wood-palet ‘a welcome home

Rondom Heart Wood zijn verschillende kleurenpaletten samengesteld. Bij één daarvan, the Heart Wood home, draait het allemaal om het creëren van een fijne thuishaven, a welcome home. De warme grijsroze tonen van Heart Wood zorgen op zichzelf al voor een warm gevoel. Wanneer je dit aanvult met warme, fijne stoffen, kun je een interieur neerzetten die écht voor een ‘welkom thuis’ zorgt.

Aan de slag met Heart Wood

Heart Wood is een grijsroze kleur, die zich aanpast aan de kleuren die eromheen gebruikt worden. Omdat deze kleur er daardoor in ieder interieur anders uit kan zien, is het handig om de kleur te testen alvorens je er je wand(en) mee kleurt.

Heart Wood testen met de Flexa Visualizer app

Een manier om een kleur – en Heart Wood in het bijzonder – te testen, is door gebruik te maken van de Flexa Visualizer app. Deze kun je gratis downloaden, op zowel je tablet als mobiele telefoon.
Een welkom thuis met Heart Wood sfeerimpressie Flexa Visualizer app

Heart Wood testen met de Flexa Kleurtester

Een tweede manier om te kijken of een kleur iets voor je is, is door dit te testen met de Flexa Kleurtester. Dit kun je doen door rechtstreeks op de muur een vlak te maken, maar ook door een A4-tje met de tester te schilderen. Door je zelfgemaakte kleurstaal vervolgens op je muur te hangen, kun je op verschillende momenten – met lichtinval van uiteenlopende tijdstippen – kijken hoe de kleur in jouw huis uitvalt.
Een welkom thuis met Heart Wood sfeerimpressie Flexa Kleurtester

Het resultaat van Heart Wood

Bij deze styling zijn blauw en turquoise de hoofdkleuren die in het interieur terugkomen. Dit zijn koele kleuren. Door hier de warme, grijsroze tonen van Heart Wood aan toe te voegen, ontstaat er een meer geborgen sfeer. Daarmee zorgt de Kleur van het Jaar 2018 voor een welkom thuis, zoals bij het kleurenpalet al aangegeven wordt.

Door te kiezen voor een lambrisering in plaats van een gehele muur, voorkom je dat de muur in een kleine ruimte als deze te veel op je afkomt. Daarnaast is voor deze styling gekozen voor de populaire slordige lambrisering. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over een kaarsrechte lijn. Erg handig wanneer je, zoals hier, een structuurwand hebt.

In dit artikel, en in de bijbehorende video, heb je kunnen zien wat het effect van Heart Wood is in een ruimte waarin blauw en turquoise de hoofdkleuren zijn. Wil je zelf aan de slag met de Kleur van het Jaar 2018, maar weet je nog niet zeker of deze wat voor je is? Maak dan gebruik van de Flexa Visualizer app en/of de Flexa Kleurtesters. Daarna kun je aan de slag met jouw versie van een welkom thuis. Ik daag in ieder geval Jessica en Fleur van PRCHTG uit om ook wat met Heart Wood te gaan doen!

Dit artikel en de bijbehorende video zijn tot stand gekomen in samenwerking met Flexa

Een welkom thuis met Flexa's Heart Wood sfeerimpressie complete zithoek
Een welkom thuis met Flexa's Heart Wood sfeerimpressie zithoek lamp

Een welkom thuis met Flexa's Heart Wood sfeerimpressie geverfde tijdschriftenbak

Tip: koop iets leuks bij de kringloop en geef dat een likje verf om het bij jouw interieur te laten passen. Gebruikte kleur: Drifting Cloud (Flexa Pure matte lak)

Een welkom thuis met Flexa's Heart Wood sfeerimpressie close-up kaars

Close