Een vloerkleed is een woonaccessoire dat eigenlijk niet mag ontbreken als je warmte in je interieur wilt creëren. Hoogpolig, laagpolig… wol, katoen… wat je kiest, is afhankelijk van je eigen smaak. Hoe dan ook zal een kleed je interieur warmer doen lijken. Maar hoe zit dat met de keuze voor rond dan wel rechthoekig? In dit artikel lees je waarom je voor de ene dan wel de andere zou moeten kiezen.

Vloerkleed effect van rond vs rechthoekig

Vloerkleed: Varamin (KARWEI)

Vierkant vloerkleed: inspelen op de ruimte

Vrijwel iedere ruimte in ons interieur heeft rechte lijnen. Rechte muren, rechte deuren, rechte kozijnen. Met een rechthoekig vloerkleed speel je in op die rechte lijnen. Je kunt de ruimte hiermee ook langer of breder laten lijken. Door voor een smal, lang kleed te kiezen en die in de lengte van je zithoek te leggen, lijkt de zithoek/ruimte langer. Leg je het kleed juist haaks op het bankstel, dan zal dat ervoor zorgen dat de zithoek meer diepte krijgt en de ruimte breder lijkt.

Rond vloerkleed: spelen met ruimte

Door voor een vloerkleed te kiezen dat niet recht is, kun je spelen met de ruimte die je hebt. Waar een rechthoekig vloerkleed al die rechte vormen versterkt, zorgen ronde vloerkleden ervoor dat het geheel ruimtelijker lijkt. Alle hoeken worden als het ware verzacht, in plaats van dat daar juist de focus op wordt gelegd.

Kort gezegd, komt het erop neer dat je met een rond kleed speelt met de ruimte, waar je met een vierkant kleed juist inspeelt op de ruimte. Bij de een ga je tegen de vormen van een ruimte in, waar je bij de ander juist die vormen gebruikt. Beide geven dus hun eigen effect. De keuze voor een rond dan wel rechthoekig vloerkleed hangt af van wat je zelf graag met je ruimte wilt doen: al die rechte lijnen versterken of juist doorbreken?

Dit is een advertorial in samenwerking met KARWEI

Close