Deze week hebben we al meerdere onderdelen van de zogeheten voorjaarsschoonmaak besproken. De tuin is lenteklaar en misschien heb je al wat gehad aan onze tips voor het inrichten van de hal en de verschillende manieren om tijdschriften op te bergen. Alhoewel die tips redelijk specifiek zijn, bestaan er natuurlijk ook een aantal algemene schoonmaaktips die voor het hele huis gelden. En dat is immers precies waar de voorjaarschoonmaak om draait: het hele huis schoonmaken. In dit artikel geven we je daarom een paar algemene tips voor de grote schoonmaak, om zo met een opgeruimd en extra schoon huis de lente in te gaan.

Voorjaarsschoonmaak: zorg voor gemak

Wanneer je bezigbent met de grote voorjaarsschoonmaak, is het goed eens na te denken over hoe je het jezelf gemakkelijk kunt maken in huis. Zo zorgt een grond vol met meubels en accessoires ervoor dat je constant van alles moet verschuiven om de vloer goed schoon te krijgen. Het is daarom handig om de vloer zo veel mogelijk vrij te hebben. Dit doe je door meer gebruik te maken van je muren en minder van je vloer. Hang bijvoorbeeld verschillende leuke wandelementen aan de muur, in plaats van dat je kiest voor een kast op de grond. Zo gaat stofzuigen een stuk sneller. Ook oogt je woonkamer (of andere ruimte) op deze manier rustiger en ruimtelijker, doordat de vloer vrij is. En natuurlijk is dit dé oplossing wanneer je sowieso al weinig ruimte hebt.

Verzamel leuke mandjes voor de voorjaarsschoonmaak

Opruimen is het sleutelwoord bij de voorjaarsschoonmaak en dus moet je ook ruimte hebben óm iets op te kunnen bergen. Mooie manden en vrolijk gekleurde opbergdozen zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Kies een uitvoering die past bij je interieur om zo een sfeervol en harmonieus geheel te creëren. Om ruimte te besparen, stapel je de dozen op elkaar of zet je ze in een kast (of natuurlijk in de net genoemde wandelementen!). Het handige van zulke opbergers is dat je direct alles bij elkaar verzameld hebt en dus nooit meer lang naar iets hoeft te zoeken. Helemaal wanneer je iedere mand of opbergdoos een apart ‘thema’ geeft: de een gebruik je voor de post, de ander voor bureauspullen, weer een ander voor… noem maar op. En zo zorg je er met één grote voorjaarsschoonmaak voor dat je nog lang van een opgeruimd huis kunt genieten!

Tip: de voorjaarsschoonmaak is hét moment om te kijken of je het interieur hier en daar met wat leuke nieuwe woonaccessoires kunt opfleuren.

Close