Sfeerbeeld tuininspiratie vrolijke voorjaarstuin Leenbakker tuinbankje

Foto: Leenbakker

De lente is officieel begonnen en het zonnetje laat zich zo nu en dan door de wolken heen zien. Veel mensen krijgen dan ook meteen zin om in de tuin aan de slag te gaan. Om hem helemaal klaar te maken voor wanneer de zon écht schijnt. In dit artikel vind je daarom drie tips voor een vrolijke voorjaarstuin. Zo ben je nu alvast klaar voor wanneer het zover is.

Vrolijke voorjaarstuin stap 1: grote schoonmaak

Om een vrolijke voorjaarstuin te kunnen krijgen, moet je eerst een goed overzicht krijgen van wat er veranderd moet worden. Ga daarom eerst goed aan de schoonmaak en maak dan pas plannen. Pas als je alles hebt opgeruimd en schoongemaakt, zie je goed welke planten en tuinmeubels je nog hebt en waar je wat opvulling kunt gebruiken. Maak je meubels schoon, wied al het onkruid en maak je tuin klaar voor nieuwe plantjes.

Vrolijke voorjaarstuin stap 2: tuinmeubelen

Als alles is opgeruimd, kun je kijken of je tuinmeubelen nog in orde zijn en deel uit kunnen maken van je vrolijke voorjaarstuin. Niet? Ga dan eens nadenken over waar je je bestaande set mee wilt vervangen. Wil je bijvoorbeeld een leuk tuinbankje, een complete loungeset, een set stoelen met tuintafel of..? In het assortiment tuinmeubelen van Leenbakker vind je van alles wat, zowel qua materiaal als qua kleur.

Vrolijke voorjaarstuin stap 3: plantjes

Heb je je hele tuin (of balkon!) schoongemaakt en is de basis – de tuinmeubelen – klaar? Dan kun je gaan planten. Kijk waar je ruimte over hebt en bedenk je ook of je losse planten in pot op je terras wilt hebben. Natuurlijk houd je daarbij rekening met de kleur van de bloemen, zodat ze bij jou passen én je voorjaarstuin een en al vrolijkheid is. Welke planten het in het voorjaar goed doen, hoef je zelf gelukkig niet aan te denken: daar kunnen ze je in het tuincentrum volop mee helpen.

In drie simpele stappen heb je binnen no time je vrolijke voorjaarstuin of -balkon. Als je nu alvast begint, kun je de eerstvolgende zonnige dag heerlijk van je ‘nieuwe’ tuin of balkon genieten.

Dit is een advertorial in samenwerking met Leenbakker

Close