Windlichten

Windlichten brengen direct meer sfeer in je interieur

Het is algemeen bekend dat je veel sfeer kunt creëren met vuur. In huis maak je daarom al gauw gebruik van kaarsen, waxinelichtjes, een tafelhaard of zelfs een open haard. Ook windlichten behoren tot de categorie sfeermakers. Met name nu het steeds mooier weer wordt en we weer lekker in de tuin of op het balkon kunnen zitten, kunnen windlichten eigenlijk niet ontbreken. Ze zorgen voor ontzettend veel sfeer. Kleed je tuin of balkon een beetje aan met andere woonaccessoires en het geheel is al helemaal af. In dit artikel geven we je interieurtips voor het gebruik van windlichten, zodat je veel wooninspiratie kunt opdoen voor je eigen terras of balkon.

Windlichten in allerlei soorten en maten

Net als alle andere woonaccessoires, zijn windlichten in erg veel varianten te verkrijgen. Je hebt keuze qua formaat, maar ook wat betreft de gebruikte materialen. Voor wooninspiratie op het gebied van windlichtjes, kun je eens een kijkje nemen in de collectie van Fonq.nl, waar verschillende windlichten, waxinelichtjes en fakkels zijn te vinden.

Het uitzoeken van windlichten

In principe kun je qua windlichten natuurlijk gewoon uitzoeken wat je mooi vindt – dat is immers het belangrijkste in je interieur. Wil je dat het geheel mooi bij elkaar staat, houd dan wel rekening met de stijl van de accessoires. Weet je niet precies welke stijl je het mooiste vindt, lees dan eens dit artikel met interieurtips voor hoe je jouw woonstijl vindt. Ook qua kleur dien je een keuze te maken. Vanzelfsprekend kun je ook hier kiezen wat je wilt. Wil je het geheel in harmonie met elkaar hebben, houd er dan wel rekening mee dat je niet te veel kleuren door elkaar kiest. Voor meer interieurtips voor het kiezen van kleur, lees je dit artikel. Let overigens ook op het formaat van de windlichten: heb je maar een klein balkon, koop ze dan niet te groot.

Welke windlichten je ook kiest, sfeer brengen zullen ze zeker. Je kunt wooninspiratie op het gebied van windlichten opdoen bij (de eerder genoemde) online woonwinkels als Fonq.nl en Ippyswoondeco.nl.

Close