Alhoewel we vandaag en afgelopen weekend heerlijk van de zon lijken te mogen genieten, hebben we deze zomer ook meer dan eens dagen vol wolken en regen. Wil je dan alsnog van zomerse sferen genieten, dan haal je de zon toch gewoon in huis? In dit artikel lees je hoe je in drie simpele stappen een zomerinterieur creëert.

Zomerinterieur in 3 snelle stappen wooninspiratie woonkamer pastelroze en Kalanchoë

Zomerinterieur vol vrolijke kleurtjes

Allereerst herken je de zomer vaak aan de vrolijke kleuren die worden gebruikt. Als je om je heen kijkt, zie je in de zomer veel meer mensen kleurrijk gekleed dan in de winter, toch? Hetzelde idee kun je ook in je interieur hanteren. Durf kleur te gebruiken! Alhoewel felle kleuren voor de hand liggen, kunnen dit ook best pasteltinten zijn. Het belangrijkste is dat je je er fijn bij voelt en dat je dan ook kleuren gebruikt die bij jou passen – of dat nu pastelroze of fluorroze, pastelgroen of lime is. Haal deze kleur(en) subtiel in huis door wat kussentjes, een vaas hier en daar en waxinelichtjes om te ruilen. Mag het wat uitgebreider voor jou? Verf een lambrisering of hul zelfs een hele muur in een opvallende kleur, voor nog meer vrolijkheid.

Zomerinterieur in 3 snelle stappen wooninspiratie Kalanchoë Woonplant van de Maand juli 2017

Zomerse planten voor een zomers interieur

Ook qua planten kun je voor een zomerinterieur zorgen. Zo heeft Mooiwatplantendoen.nl in juli de Kalanchoë uitgeroepen tot Woonplant van de Maand: een plant vol vrolijk gekleurde bloemetjes. Daarmee zorg je niet alleen voor meer leven en een gezondere lucht in huis, maar kun je meteen meer kleur in je interieur toevoegen.

De beste stoffen voor een zomerinterieur

Voor volop zomer in je interieur, kies je geen stoffen als (leervrije) schapenvachten of dikke wollen dekens. Kies liever voor luchtige stoffen als linnen en katoen. Dit lijkt niet alleen minder warm, maar voelt ook minder warm aan.

Kortom, in drie simpele stappen maak je je interieur zomer proof – ook als een zomerinterieur het enige zomerse op het moment is.

De Kalanchoë op het sfeerbeeld is gesponsord door Mooiwatplantendoen.nl

Close