De feestdagen staan om de hoek en de voorbereidingen voor het kerstdiner zijn voor sommigen al in volle gang. In dit artikel vind je daarom inspiratie voor het kerstdiner. En wel met een zwarte kersttafelstyling versus een witte kersttafelstyling. Laat je inspireren door de verschillen in uitstraling van zwart en wit én de details die voor beide settings gebruikt zijn.

Zwarte kersttafelstyling vs witte kerststyling sfeerimpressie kersttafel

Bestek: Verona. Servies, water- en wijnglas: Delicious-serie (alle via Rivièra Maison). Houten kerstboompjes: Grand Lake decoration trees. Overige accessoires: zie artikel met zes ideeën voor kerstversiering zonder kerstboom en kersttafel versieren in Winter Wonderland-stijl.

Zwarte kersttafelstyling

Een zwarte kersttafelstyling laat de kersttafel er haast automatisch chiquer uitzien. Door dit te combineren met gouden details, zoals gouden bestek, versterk je het ‘chic-gehalte’.

Zwarte kersttafelstyling vs witte kerststyling sfeerimpressie close-up gouden bestek

Details aanpassen aan uitstraling kersttafel

Omdat deze zwarte kersttafelstyling een chique uitstraling heeft, is het mooi om ook de details deze look te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het servet, die je op een aparte manier kunt draperen. Dit zorgt voor een extra speciale kersttafel.

Zwarte kersttafelstyling vs witte kerststyling sfeerimpressie close-up servet

Ook je servetten op deze manier draperen? Je hebt hiervoor een vierkant servet nodig. Vouw de tegenover gelegen hoeken op elkaar, zodat het servet een driehoek vormt. Leg het servet met de lange zijde naar je toe. Vouw het servet zodanig, dat de rechter- en linkerhoek bovenop de bovenste hoek komen te liggen. Vouw de rechter- en linkerkant nu zodanig dubbel, dat het servet nog zo’n 5 cm breed is en alle hoeken naar boven gericht zijn. Plaats het servet in een (wijn)glas als op de foto en vouw de hoeken om de beurt een stukje naar beneden. Doe dit net zolang tot je tevreden bent met het resultaat et voilà!

Witte kersttafelstyling

Een witte kersttafelstyling zorgt voor een groot contrast met een zwarte kerststyling – zoals we van wit en zwart gewend zijn. Kleed je je kersttafel wit aan, dan zal je tafel een zachtere uitstraling hebben. Afhankelijk van de details kun je ervoor zorgen dat het zachter dan wel chiquer wordt. Wanneer je hier bijvoorbeeld ook voor gouden details gaat, zal de tafel er alweer anders uit komen te zien.

Zwarte kersttafelstyling vs witte kerststyling sfeerimpressie witte kersttafel

Servies: Have a very lovely Christmas plate 28cm en RM Signature Collection soup plate. Glas: RM Christmas tree glass gold. Servet: Christmas napkin silver. Servetring: Pretty Bow napkin holder. Papieren cadeauzakje: Merry Christmas paper bags. Naamkaarthouder: Christmas wishes tree card holder (alle via Rivièra Maison).

Extra kerstsfeer met kerstdetails

Door aan je kersttafel kerstdetails toe te voegen, creëer je een nog gezelligere sfeer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naamkaarthouder in de vorm van een kerstboom, een glas dat is voorzien van een kerstboom en/of een klein cadeautje dat klaarstaat voor je gasten.
Zwarte kersttafelstyling vs witte kerststyling sfeerimpressie close-up naambordje witte kersttafel
Zwarte kersttafelstyling vs witte kerststyling sfeerimpressie close-up cadeautje witte kersttafel

Alhoewel een zwarte kersttafelstyling een hele andere uitstraling heeft dan een witte, kun je volop mixen en matchen om een kersttafel neer te zetten die bij jou past. Kerstdetails als een naamkaarthouder in de vorm van een kerstboom, passen bijvoorbeeld ook prima in de zwarte styling. De gouden details bij de zwarte styling kunnen op hun beurt prima met de witte kerststyling gecombineerd worden. Laat je vooral inspireren door de verschillende details en uitstraling en zet dit jaar een witte of zwarte kersttafelstyling neer die helemaal op jouw smaak is afgestemd. Fijne feestdagen!

Om dit artikel te kunnen voorzien van mooie sfeerbeelden, zijn verschillende accessoires gesponsord door Rivièra Maison

Close