interiorguide.nl logo
Search
Geur in je interieur: thuisgevoel in 4 stappen

Geur in je interieur: thuisgevoel in 4 stappen

Inhoudsopgave

Er zijn verschillende manieren waarop we een thuisgevoel proberen te creëren. We zijn bezig met het kiezen van kleuren die bij ons passen, materialen die we fijn vinden. Ook letten we erop of alles wel goed bij elkaar past, om harmonie in ons interieur te krijgen. Waar je misschien niet meteen aan zou denken, is dat de geur in je interieur net zo goed meespeelt voor dat echte thuisgevoel. En dat terwijl geuren zo veel met ons doen… in dit artikel lees je daarom meer over waarom geuren belangrijk zijn en hoe je hier mee kunt ‘spelen’.

Waarom is de geur in je interieur belangrijk?

Iedereen heeft zich vast al meer dan eens beseft dat geuren iets met onze gemoedstoestand doen. Snuif je de geur van bloemen op, dan gaat dit vaak gepaard met een bepaald gevoel. Of de geur van fris linnengoed. Of die van een winkel vol wierook, geurkaarsjes en andere geuren. Dit zegt dan ook meteen heel veel over waarom de geur in je interieur belangrijk is; geuren geven ons een bepaald gevoel. Soms fijn, soms minder. En in je interieur is het dus des te belangrijker dat de geur fijn is!

Aparte geuren in iedere ruimte

Alhoewel geldt dat de geur in je interieur aangenaam moet zijn, betekent dit niet dat het verstandig is om iedere ruimte dezelfde geur te geven. In je slaapkamer is een rustgevende lavendelgeur bijvoorbeeld heel fijn, maar het is niet aan te raden om lavendelwierook op je werkplek te branden – daar word je niet heel productief van. Daarom is het belangrijk om niet alleen te letten op wat je lekker vindt, maar ook op wat iedere geur met je doet.

Een geur voor iedere stemming, tijd en seizoen

Naast dat je de geur in je interieur kunt afstemmen op de ruimte, kun je dat ook doen voor je stemming, de tijd van de dag en/of het seizoen. In de avond kun je bijvoorbeeld vaak wel een rustgevende geur gebruiken, waar je overdag beter voor actief makende geuren kunt gaan. In de lente ga je misschien liever voor de geur van bloemen, waar dat in de winter kruidige, verwarmende geuren zijn.

Hoe breng je een geur in je interieur?

Geuren kun je op allerlei manieren in je interieur toevoegen. Dit hangt vaak vooral af van je voorkeuren. Verschillende opties zijn:

  • Geurolie
  • Waxmelts
  • Geurkaarsen
  • Wierook
  • Geurzakjes

Om in je huis echt een thuisgevoel te creëren, is het dus niet alleen belangrijk om de juiste kleuren en materialen te gebruiken. Omdat geuren een belangrijke rol spelen in ons leven, is niets fijner dan je interieur in een heerlijke geur te hullen. Op een manier waarop jij dat fijn vindt – of dat nou geurkaarsen, wierook of geuroliën zijn.