interiorguide.nl logo
Hoe kies je de perfecte kleur voor je fauteuils?

Hoe kies je de perfecte kleur voor je fauteuils?

Een stel mooie fauteuils zijn heerlijk om bij thuis te komen. Vooral als je een beetje luxe soort kiest die lekker met de benen omhoog kan en achterover gekanteld kan worden. Maar, of je nou gaat voor een superluxe loungestoel of gewoon een kleine fauteuil die niet versteld kan worden, de kleur van de stoelen is minstens zo belangrijk! Hoe bepaal je nou welke kleur het beste is voor je interieur?

Hoe ziet de rest van je interieur eruit?

Veel is uiteraard afhankelijk van de kleur van je bankstel, muren en andere meubels. Dat moet je uitgangspunt zijn wanneer je fauteuils gaat kopen. Toch hoeft dat helemaal niet te betekenen dat je de luie stoelen in dezelfde kleur moet kiezen als je bank, integendeel! Het is juist erg mooi om een contrasterende kleur te nemen en dan de kleur van de bank terug te laten komen in een paar fraaie sierkussen. Laten we even zeggen dat je een turquoise bank hebt. Kies dan bijvoorbeeld leverkleurige fauteuils met daarop een paar turquoise kussentjes. Wees niet bang om exemplaren te nemen met een dessin of meerdere kleuren. Neem ook je gordijnen mee in de kleurkeuze.

De mooiste kleur bepalen

Maak een kleurcollage en zie op die manier welke kleuren mooi combineren. Zorg dat de tinten die het meest voorkomen in je huiskamer ook de overhand hebben in je collage. Je kunt gaan knippen en plakken en daarvoor gebruik maken van oude tijdschriften, maar je kunt ook met kleurpotloden aan de slag. Je hoeft daarbij niet per se al je meubels echt te tekenen: gewoon gekleurde vlakken zijn al goed genoeg om je een beeld te vormen.

Interieur ontwerpprogramma

Vind je het nou lastig om je voor te stellen hoe het uiteindelijke resultaat zal worden? Maak dan gebruik van een interieur ontwerpprogramma op internet. Er zijn gratis programma’s waarmee je de maten van je kamer, de meubels en alles kunt aangeven. De fauteuils zet je er ook in en met een paar klikken van je muis verander je de kleur. Zo heb je snel een beeld van wat de mooiste optie is. Veel succes!