interiorguide.nl logo
Search
Ramen lappen zonder strepen in recordtijd

Ramen lappen zonder strepen in recordtijd

Inhoudsopgave

Ramen lappen zonder strepen, is een veelgezochte zoekcombinatie in zoekmachines. Schijnbaar is streeploos ramen wassen nog niet iets dat iedereen voor elkaar krijgt. Hoog tijd dus om daar aandacht aan te besteden in dit artikel, zodat je nooit weer strepen achterlaat bij het ramen zemen. En dan is deze manier nog eens milieuvriendelijk ook.

Veelgebruikte manier van ramen wassen

De manier waarop de meeste mensen nog steeds hun ramen wassen, is door een sopje te maken. Doekje erin, doekje over het raam en met een trekker afnemen. Dit zorgt niet alleen – afhankelijk van het schoonmaakmiddel – voor strepen, maar zorgt daarnaast voor een hoop gespetter. Met een beetje pech, is het water dat van je ramen af komt erg vuil en spettert dat vuile water alle kanten op. Dat is niet alleen niet fijn om aan te zien, het levert extra werk op. Want die spetters mag je vervolgens ook nog eens schoonmaken. Waarschijnlijk ook dé reden dat veel mensen tegen dit klusje in het huishouden opzien, toch?

Ramen lappen zonder strepen en gespetter

Wil je ramen lappen zonder strepen en kun jij ook wel zonder dat gespetter? De ultieme manier is dan om een microvezeldoek en speciale droogdoek te gebruiken. Een extra pluspunt is dat je daarmee binnen een mum van tijd klaar bent, omdat je niet met een emmer water en allerlei gespetter zit. Het werkt namelijk heel eenvoudig:

  • Bevochtig de microvezeldoek onder de kraan.
  • Zeem het raam.
  • Droog het raam na met de speciale droogdoek.
  • En voilà, klaar alweer!

Doordat je hierbij niet met emmers water, schoonmaakmiddelen en een trekker werkt, bespaar je het milieu én voorkom je gespetter. De microvezeldoek neemt al het vuil op.

Extra schoonmaaktip: vouw het doekje meerdere malen dubbel, zoals op de foto bovenaan dit artikel. Gebruik eerst één kant en dan de andere. Zijn beide kanten vies, vouw het doekje dan open en vervolgens omgekeerd dubbel. Zo heb je steeds weer een schoon doekje, zonder dat je ook daadwerkelijk een ander doekje nodig hebt.

Streeploos ramen wassen met een sopje

Als je ondanks de makkelijke en snelle manier van streeploos ramen zemen hierboven toch met water wilt werken, let dan op het gebruikte schoonmaakmiddel. Gebruik schoonmaakazijn, die voorkomt strepen. Droog het na met een krant, om ook zo een streeploos resultaat te krijgen.

Wil je zo snel en makkelijk mogelijk aan de slag, dan kun je het beste met een microvezeldoek en speciale droogdoek je ramen zemen. Dat is nog eens beter voor het milieu ook, omdat je geen schoonmaakproducten door het riool gooit. Toch liever met een sopje aan de slag? Gebruik dan schoonmaakazijn en een krant. Ook zo kun je je ramen lappen zonder strepen.